Insecten

Ruim 1.900 insectensoorten worden wereldwijd gegeten, waaronder sprinkhanen, krekels, rupsen, kevers, kakkerlakken, mieren, bijen, wespen, termieten, vlinders en motten. De volwassen insecten zijn eetbaar, maar ook de larven of de poppen.

Ze bevatten vergelijkbare voedingstoffen als vlees. Je kunt ze gekookt, gebakken geroosterd of gefrituurd eten. De smaak lijkt een beetje op noten. In sommige Nederlandse groothandels en supermarkten zijn producten met insecten te krijgen. 

De insecten die in ons land worden aangeboden zijn meestal sprinkhanen, meelwormen en kevers. Die zijn veilig om te eten mits je poten en vleugels verwijdert en ze niet rauw eet.

Website / webshop

Deze site is bedoeld om informatie te delen over het eten van insecten en insectenproducten. Eventueel later, bij voldoende interesse, zullen er ook insecten en insectenproducten verkocht worden via de webshop.

Om een idee te krijgen of er interesse is in het eten van insecten en insecten producten, willen we je vragen om de korte enquĂȘte in te vullen die aan de rechterkant staat. 

Wil je op de hoogte gehouden van alle ontwikkeling op het gebied van het eten van insecten en insecten producten en alles wat daarbij komt kijken, maak dan een account aan via het linkermenu. Wij zorgen dan dat je alle informatie automatisch ontvangt.